USEIN
KYSYTYT
KYSYMYKSET

Olemme koonneet listan kysymyksistä, jotka yleensä askarruttavat asiakkaitamme. Jos sinulle on kysymys, johon ei löydy vastausta laatimastamme listasta, voit ottaa meihin yhteyttä Yhteystiedot -sivuilla löytyvän Ota yhteyttä -lomakkeen kautta. Asiakaspalvelumme auttaa teitä mielellään.

Myyjällä on jäännösvelkaa myynnissä olevassa autossa, miten tulee toimia?

Myyjän tulee ilmoittaa toimistomme sähköpostiosoitteeseen: info(at)autoraha.fi vanhan velan tiedot (määrä, tilinumero, viitenumero ja sähköpostiosoite, mihin kauppakirjat voi lähettää). Viimeistään vuorokautta, ennen kaupantekoa.

Minulla on aikaisempi rahoitus autossa toiselta rahoitusyhtiöltä. Onnistuuko rahoituksen siirto teille?

Rahoituksen siirto ei valitettavasti onnistu kauttamme.

Kauanko rahoitustarjous on voimassa?

Rahoitustarjous on voimassa kerrallaan kolme kuukautta.

Mistä löydän lisätietoja tarjottavaan rahoitukseen liittyen?

Lisätietoja löytyy LähiTapiola Rahoituksen sivuilta tai voitte olla puhelimitse yhteydessä LähiTapiola Rahoituksen asiakaspalveluun.

Rahoitustarjouksessa lukee, että rahoittajalla on tarvittaessa mahdollisuus periä maksu ennenaikaisesta lainan loppuun maksusta. Mitä tämä tarkoittaa?

Luotonantajan mukaan korvaus määräytyy kuluttajaluottodirektiivin § 28 ja § 29 mukaisesti. Olkaa tässä tilanteessa suoraan yhteydessä luotonantajaan LähiTapiola Rahoitukseen. Yhteystiedot löytyvät LähiTapiola Rahoituksen yhteystiedoista.

Miten toimin, kun olen saanut hyväksytyn luottopäätöksen?

Tutustukaa rauhassa rahoitustarjoukseen ja liitteenä oleviin kaupanteko-ohjeisiin. Tämän jälkeen voitte olla yhteydessä Autorahan toimistoon, joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Mitä kauppatilanteessa tarvitsee olla mukana?

Kauppatilanteessa tulee ostajalla olla mukana: älypuhelin, tabletti tai tietokone, jolla pääsette sähköpostiinne, nettipankkitunnukset ja ajokortti. Myyjällä eli auton omistajalla tulee olla mukana henkilöllisyystodistus ja Traficomin varmenne.

Pitääkö auto katsastaa ennen kaupantekoa?

Myyjän tulee viedä auto joko määräaikaiskatsastukseen tai rahoitustarkastukseen, mikäli edellisestä katsastuksesta on kulunut yli kaksi kuukautta. Katsastuksen tulee olla hyväksytty, ennen kuin kaupat voidaan tehdä.

Miten tulee toimia, jos olen saanut tingittyä auton hintaa?

Mikäli olette saaneet tingittyä auton hintaa, niin olkaa yhteydessä Autorahan toimistoon, niin saamme muokattua rahoitustarjouksen kauppahinnan oikeaksi.

Mitkä vakuutukset tarvitaan autoon, mikä otan rahoituksen teidän kauttanne?

Osamaksurahoituksessa tulee olla liikennevakuutuksen lisäksi kasko ja osamaksuvakuutus. Kevytosamaksurahoituksessa (lähtökorko 7,9 %) tulee olla vähintään liikennevakuutus.

Voinko ottaa itse vakuutukset etukäteen ostettavaan autoon?

Kyllä. Huolehtikaa kuitenkin, että vakuutuksessa auton omistajaksi on merkitty omistajaksi LähiTapiola Rahoitus Oy (2856773-8) ja teidät haltijaksi. Osamaksurahoituksessa (aloituskorko pienempi kuin 7,9 %) tulee olla vähintään kasko rahoitusturvalla ja liikennevakuutus. Kevytosamaksurahoituksessa tulee olla vähintään liikennevakuutus. Vakuutukset tulee olla voimassa kaupantekohetkellä ja vakuutusvahvistus tulee lähettää info(a)autoraha.fi sähköpostiosoitteeseen.

Rahoitatteko myös tuontiautoja?

Voimme rahoittaa myös tuontiautoja, mikäli ne ovat rekisteröity Suomeen ja niistä on verot maksettu.

Olen saanut rahoitustarjouksen teiltä, mutta eri autoon mitä olen nyt ostamassa. Miten tulee toimia?

Rahoitustarjous on aina autokohtainen. Voitte tehdä uuden luottohakemuksen uuteen kohteeseen.

Olen löytänyt auton autoliikkeestä, voitteko rahoittaa sen?

Emme valitettavasti rahoita autoliikkeissä myynnissä olevia autoja.

Kuka tulee auton omistajaksi, jos ostan auton kauttanne?

Auton omistajaksi tulee luotonantaja LähiTapiola Rahoitus Oy ja lainanhakija merkitään haltijaksi.

Autoa myy yritys, pystyttekö rahoittamaan autoa?

Voimme rahoittaa yritykseltä ostettavia autoa, mikäli myyjänä on muu kuin autoliike. Kaupassa tulee olla yritykseltä paikalla henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus.

Olen yrittäjä ja olen löytänyt auton yksityiseltä myyjältä, voitteko rahoittaa auton yritykselleni?

Kyllä. Mikäli olette ostamassa yrityksellenne autoa, tulee teidän ilmoittaa yrityksenne tiedot hakemusta tehdessänne.