Autoraha ajamiseen

EUROT ELÄMISEEN - AUTORAHA AJAMISEEN

Artikkelit

auton kunnossapito
2.6.2021

Auton kunnossapito

Auto vaatii ylläpitoa, että se säilyy hyvässä kunnossa. Auton huoltoon kuuluvat olennaisena osana mm. maalipinnasta ja renkaista huolehtiminen. Autoa huoltamalla on mahdollista helpottaa päivittäistä käyttöä ja ennen kaikkea helpottaa auton myyntiä sekä parantaa sen käyttömukavuutta. Omistatpa sitten uuden tai vähän vanhemman auton, kulkupelistä huolehtiminen säilyttää sen arvon paremmin ja lisää turvallisuutta.

Huolehdi perusasioista

Olet varmasti joskus nähnyt auton, jonka maalipinta on harmahtava ja värikin näyttää kulahtaneelta? Maalipintaa kannattaakin huoltaa, koska se on auton näkyvin osa. Autoa kannattaa pestä ja vahata säännöllisesti ja myös muoviosat kannattaa käsitellä siihen tarkoitetulla aineella. Huolehdithan myös ruostesuojauksesta. Maalipinnan lisäksi mm. renkaat vaativat huolenpitoa. Renkaiden vaikutus turvallisuuteen on valtava ja siksi esimerkiksi ilmanpaineet kannattaa tarkistaa vähintään kerran kuukaudessa. Oikeat rengaspaineet vaikuttavat myös renkaiden kulutukseen, joten mitä tasaisempi paine, sen tasaisempi kulutus renkaiden pinnoilla.

Huolehdi myös sisätiloista

Kun auton sisätilat ovat siistit, eikä jalkatilassa ole esimerkiksi lehtiä tai hiekkaa, on mukavampaa matkustaa. Sisustan puhtaus pitää myös kosteuden poissa ja näin ollen vähentää riskiä esimerkiksi homehtumisesta. Kun kosteus pysyy poissa auton sisältä, ei myöskään tuulilasit huurru aamuisin. Penkkien pitäminen puhtaana ja niiden imuroiminen säännöllisesti lisää matkustusmukavuutta ja auton tuoksu pysyy raikkaampana. Jos auton jalkatilan matto on kulunut, se kannattaa uusia. Mattojen pysyminen paikallaan on myöskin turvallisuustekijä.

Tarkista, huolla, voitele, vaihda

Muista voidella lukot ja saranat säännöllisesti, niin ei talven tullen tarvitse tapella jäätyneiden lukkojen kanssa. Lukkosula poistaa lukoista veden lisäksi myös rasvan, joten käytä lukkosulaa vain pakon edessä. Rasvaa tarvittavat osat, niin että ne säilyvät liikkuvina ja toimivina. Käy läpi nesteet: onko autossa riittävästi lasinpesunestettä, entä öljyä, jäähdytysnestettä, joskus pitää tarkistaa jarrunesteetkin. Polttimovalon syttyessä on kätevää, jos sinulla on aina valmiina vaihtopolttimoita. Ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: tarkista pyyhkijänsulkien kunto säännöllisesti. Huonosti vettä tai lunta tuulilasista poistavat pyyhkijänsulat ovat nekin turvallisuusriski. Muistathan näiden tee se itse -ohjeiden lisäksi, että auto tulee huollattaa huoltoliikkeessä säännöllisesti! Turvallisia kilometrejä!

 

Lähde: Autobild

AUTORAHA

KORKO 1,89%

Autot, joiden ikä on enintään 9 vuotta ja mittarilukema on enintään 250 000 km: korko 1,89 % + kulut. Muissa autoissa yksilöllinen luottopäätös tapauskohtaisesti. Rahoitustarjous on aina yksilöllinen ja edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä.