Autoraha ajamiseen

EUROT ELÄMISEEN - AUTORAHA AJAMISEEN

Artikkelit

19.4.2021

Auton maalipinnan hoito

Kevät on täällä ja sen mukana saapuvat aurinkoiset ajokelit. Kevätkaudella on myös oikea aika perusteelliselle auton pesulle, sillä talven aikana kertynyt maantiesuola saa pellit helposti ruostumaan. Moni välttelee auton pesemistä talvisin perustellen, että se likaantuu pian taas uudestaan. Pesemällä auton kuitenkin säännöllisesti estät lian pinttymisen kiinni tai pahimmassa tapauksessa jopa syöpymisen lakka- tai maalipinnan läpi. Näin säästyt myös ylimääräisiltä huoltolaskuilta.

Säännöllinen pesu

Auton pesu parin viikon välein kannattaa. Autotallissa seisovaa autoa ei tietenkään tarvitse pestä yhtä usein eli luota vain omaan silmääsi pesutarpeen määrittelyssä. Ajoneuvon kevätpesu on hyvä aloittaa likaisimmilta alueilta eli vanteista ja pyöränkaarista, jottei kura leviä sieltä auton maalipinnalle. Myös auton alusta on hyvä pestä keväisin. Suuntaa siis itsepesupaikalle tai valitse harjapesukoneissa alustapesu. Esipesu vähentää maalipinnan naarmuuntumisriskiä, jolloin suurin lika ja kura pestään pois auton pinnasta ennen sen hankaamista. Käsinpesussa valitse pesusienen sijaan mieluummin pehmeä pesukinnas, joka säästää maalipintaa naarmuilta. Kahden ämpärin taktiikalla pesu onnistuu parhaiten. Yhdessä ämpärissä on puhdasta vettä, jossa likainen pesukinnas huuhdellaan ennen kuin se käytetään toisessa ämpärissä, joka on täytetty pesuainevedellä. Huuhtele pesun jälkeen ja kuivaa auto vielä lopuksi mikrokuituisella kuivausliinalla, sillä se on hellä maalipinnoille.

Maalipinnan korjaus

Auton maalipinta on hyvä tarkastaa säännöllisesti kiveniskemien varalta. Etenkin puskurit, lokasuojat ja konepelti ovat alttiita vaurioille. Myös oviin saattaa parkkipaikoilla tulla jälkiä. Jos maalipinta on rikkoutunut, vaurio on syytä korjata välittömästi, jottei ruoste pääse tekemään tuhojaan ja ongelma pahene.

Auton vahaus

Auto tulisi vahata vähintään kaksi kertaa vuodessa, jotta maalipinta säilyy mahdollisimman hyvänä ja auto säilyttää arvonsa. Keväisin suoritettu vahaus helpottaa hyönteisten jälkien irrottamista. Syksyllä tehty vahaus puolestaan suojaa auton pintaa vaativilta talviolosuhteilta. Koneellinen autopesu kuluttaa auton vahakerrosta nopeammin, jolloin vahaus on syytä suorittaa hieman useammin. Vahaus suojaa maalipintaa kulutukselta ja UV-säteilyltä. Vahattu pinta on myös helpompi pestä, sillä se hylkii likaa ja vettä. Vahapinta levitetään aina puhtaalle pinnalle. Vältä vahaamista auringonpaisteessa tai sadekelillä.


Lähde:
Autobild Suomi

AUTORAHA

KORKO 1,89%

Autot, joiden ikä on enintään 9 vuotta ja mittarilukema on enintään 250 000 km: korko 1,89 % + kulut. Muissa autoissa yksilöllinen luottopäätös tapauskohtaisesti. Rahoitustarjous on aina yksilöllinen ja edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä.